VALUE: £143,000
LOCATION: Gosport
DURATION: 12 weeks
DESCRIPTION: 
Refurbishment to 17 self-containing flats and communal areas

We signed off our first year of a seven-year contract with Gosport Borough Council by delivering an eye-catching refurbishment to a sheltered housing scheme in the town.

We undertook all external decorations for its properties and completed its first year’s work three months within
the deadline. This led to the council commissioning Novus to carry out a comprehensive, 12-week refurbishment of Alec Rose House, a sheltered scheme for residents over the age of 60. The scheme itself comprises of 17 self-contained flats supported by communal facilities such as laundry, lounge, garden and enclosed corridors linking all parts of the scheme for security and safety.

Residents were involved in every stage of the refurbishment, particularly at the outset where they were given the deciding vote on what theme the refreshed home would have after being presented with a number of options by Novus’ designers – they opted for a woodland theme to help create a warm, friendly atmosphere.

The project involved a number of noteworthy adaptations from Novus, including a striking
transformation of the outside area. Previously, the area had been on split levels, making it difficult for people in
wheelchairs to access it, but Novus resurfaced the entire area as a single level, allowing all residents to enjoy the
space.

Working in a live environment often poses problems, but Novus has been complimented for its communication with residents, ensuring everyone knew what was happening through regular coffee mornings, as well as the constant presence of a site manager, who was on hand to answer any queries residents might have.

The refreshed scheme was officially opened by the former Mayor of Gosport in May, with Novus’ work proving so impressive that Gosport Borough Council is looking to commission similar works at another sheltered housing scheme later this year.

Andrew Woodcock from Gosport Borough Council said: “It has been a pleasure to work with the team at Novus to deliver the refurbishment at Alec Rose. Novus was very driven in providing us with a top quality service and its attention to detail has been outstanding. The residents were extremely pleased with the newly refurbished communal areas. The icing on the cake was meeting Novus the Bear at the open event!”

Related Projects

We are Novus and this is our way
Constructing better environments for people to live, work and thrive /

INFORMATION ABOUT HOW WE USE COOKIES

We use cookies to make our site work. A cookie is a small file that we put on your device. These cookies allow us to distinguish you from other users of our website, which helps us to provide you with a good experience when you browse our website and allows us to improve our site.
OUR COOKIES
Necessary Cookies
Necessary cookies enable core functionality such as security, network management and accessibility. You may disable these by changing your browser settings, but this may affect how the website functions.
Analytical Cookies
Analytical Cookies help us to improve our website by collecting and reporting information about how visitors use our site. This helps us to improve the way our website works, for example by ensuring that users are easily finding what they are looking.
Read more about the individual cookies we use, their duration and how to recognise them in our Cookie Policy.