VALUE: £500k
LOCATION: Waterlooville, Hampshire
DURATION: 24 Weeks
DESCRIPTION: 

Internal re-modelling and modernisation to the Live Smart specification, including complete redecoration, new ceiling installation, new floor coverings and the installation of new compliant flat entrance fire doors.

In October 2019, Novus were awarded a significant contract to complete large-scale refurbishment works at The Beeches & Villa Gardens in Waterlooville, Hampshire by Clarion Housing.

About The Beeches and Villa Gardens

Located in Waterlooville in Hampshire, the property provides sheltered housing for the elderly and features a shared communal lounge and other activity rooms on the lower ground floor.

The Beeches has 40 flats, arranged over 3 split floor levels with off-street parking to side and rear of the property. There is also a communal garden and patio area.


Who are Clarion Housing?

The Clarion Housing Association is the UK’s largest. They own and manage over 125,000 homes and approximately 350,000 people live in Clarion homes throughout the country.

Find out more about Clarion by visiting their About Us Page.


What Did these Works Involve?

These extensive refurbishments involved the re-modelling and modernisation of the building to the Live Smart specification.

This included:

    • Complete redecoration
    • New ceiling installation
    • New floor coverings
    • The installation of new compliant flat entrance fire doors,
    • Refurbishment of the other doors to ensure an aesthetic continuity.

Fire Door Installation

The Fire Doors are fitted to the client’s specification FD30 Oak Veneers.

They were installed by our BM Trada Q-Mark trained operatives with certification undertaken by Gary Purdy – our Novus BM Trada Q Mark Supervisor who holds certification for Installation and Maintenance.


Internal Re-Modelling

The internal re-modelling works consisted of internal partition removal that created an enlarged lounge area and redesigned kitchen. This resulted in a wide open-plan format.

Our team also refurbished and enlarged one of the managers’ flats to create a 1-bed flat on the first floor and a new office to ground floor.

This also included an open plan reception area and new main entrance to the building.


The External Works

Externally, the works comprise the creation of an additional carpark that utilises an unused area of garden, refurbishment of entrance driveway, and the installation of a new electronic card entry system.

Additionally, the team installed 2 new aluminium canopy entrances and a new scooter store for residents’ use. Add to this, the construction of a new access ramp to the lounge.

As part of our social value commitments, Novus added a new patio BBQ area for the residents of The Beeches located away from the main building.

Related Projects

We are Novus and this is our way
Constructing better environments for people to live, work and thrive /

INFORMATION ABOUT HOW WE USE COOKIES

We use cookies to make our site work. A cookie is a small file that we put on your device. These cookies allow us to distinguish you from other users of our website, which helps us to provide you with a good experience when you browse our website and allows us to improve our site.
OUR COOKIES
Necessary Cookies
Necessary cookies enable core functionality such as security, network management and accessibility. You may disable these by changing your browser settings, but this may affect how the website functions.
Analytical Cookies
Analytical Cookies help us to improve our website by collecting and reporting information about how visitors use our site. This helps us to improve the way our website works, for example by ensuring that users are easily finding what they are looking.
Read more about the individual cookies we use, their duration and how to recognise them in our Cookie Policy.