Biddulph High School
VALUE: £160,000
LOCATION: Stoke-on-Trent
DURATION: 6 weeks
DESCRIPTION: 
Refurbishment to dining areas

Pupils and staff at the school are enjoying a brighter, more modern, safer environment for eating their lunch after we updated the decoration and lighting of the spaces, which are used by hundreds of children every day.

Following a successful bid by the school to the Academy Condition Improvement Fund our team spent a total of eight weeks delivering the upgrade. The bid included the refurbishment of the school’s existing dining area and the creation of a new outdoor dining area.

A new suspended tile ceiling was installed in the school’s cafeteria, along with LED lighting in the ceiling, while a new non-slip vinyl floor was laid to create a safer environment for students and staff using the area. The space was given a full redecoration, including MDF lining on the walls, an upgraded heating system and renewed the shutters in the dining room’s serving area.

The result of the refurbishment is a clean, modern, hygienic dining area that can accommodate more people than ever thanks to the addition of the new external seating.

We had to work within a tight timescale, as the work took place during the school’s summer holiday period. There was also some asbestos removal required, as well as an update to the heating system, which previously heated the dining area and sports hall to the same temperature. These challenges were overcome through effective planning and careful liaison with specialist contractors. A zonal heating system was installed along with the other refurbishments, and the school’s dining area is now a safer, brighter, more enjoyable space.
Andy Woodhouse, strategic operations manager at Novus

Related Projects

We are Novus and this is our way
Constructing better environments for people to live, work and thrive /