analysing website visitors
Case Study Search /

Priory View - Central Bedfordshire Council /

  • Priory View - Central Bedfordshire Council
  • Priory View - Central Bedfordshire Council
  • Priory View - Central Bedfordshire Council
  • Priory View - Central Bedfordshire Council
  • Priory View - Central Bedfordshire Council
Value: £27,000
Location: Central Bedfordshire
Contract length: 2 weeks
Description: Redecoration

We had just two weeks to redecorate an Independent Living Scheme in Dunstable prior to a visit from Her Majesty the Queen and The Duke of Edinburgh, Prince Philip.

Priory View, run by Central Bedfordshire Council, is an award-winning Independent Living Scheme for over 55s. The facilities and layout of Priory View, which includes 83 individual apartments, five recreational lounges, a café, bar and restaurant, salon, rooftop garden and spa therapy rooms, are designed to build a sense of community and promote independence.

Having received notice of the royal visit, Novus Property Solutions was called on to refresh the décor throughout Priory View to make sure the building was at its best for the visit.

During the fast-track project, nine Novus operatives worked around the clock to carry out a full internal redecoration revitalising the paintwork in the health spa, communal corridors, restaurant, library, bar area and reception to ensure Priory View was ready to welcome its royal visitors. The work was completed in under two weeks from start to finish - all while the Independent Living Scheme remained fully furnished and fully operational.  

With extremely short notice given before the project got underway, Novus pulled out all the stops to hit the deadline. The project team called an emergency specification meeting with Crown Trade to guarantee a perfect colour match for the existing colours used in the communal areas.

The team also carried out minor maintenance and repair works to the exterior including laying new turf to front of the building and unblocking roof drainage and interior where the team fitted corner protectors, changed lightbulbs and fitted backing protection on to the walls.

On completion of the project, Novus worked with Crown Trade to create a bench made entirely from recycled paint tins used on the job.

Paul Thapar MBE from Central Bedfordshire council: “The royal visit was absolutely wonderful for us – both the staff and residents enjoyed the event immensely. We wanted to thank all the team at Novus for their hard work redecorating Priory View in such a short space of time and making it look just like new again. The recycled paint can bench went down a storm and we’re looking into getting more of them if possible.”

Tony Ronayne, operations manager at Novus Property Solutions commented: “This was a particularly challenging project due to the scale of the works required with such a short notice period before we were due to start. I’m very proud of the whole team who all pulled together and worked so efficiently to ensure we delivered the high standard of work within budget and timescale and it’s fantastic to hear the event was such a success.”
Back to case studies